Vad kan vi hjälpa er med?

Nedan ser ni några exempel på vad vi kan hjälpa er med. Hittar ni inte just ert område här? Ingen fara! Kontakta oss så hjälper vi er.

Mobiltelefoni

Skaffat en ny mobiltelefon? Kanske till och med ett annat märke och operativsystem än tidigare? Då kan det vara svårt att veta hur man ska göra med alla kontakter, kalendrar, meddelanden, bilder med mera. Vi hjälper er med alla inställningar och kopiering av all data från er gamla telefon till er nya, oavsett märke och operativsystem. Vi har flera smarta verktyg för att göra flytten så snabb och enkel som möjligt, med hög grad av säkerhet.

Tycker ni att ni betalar för mycket för abbonemanget eller får för lite för pengarna? Vi kan även hjälpa er att se över era abbonemang och tjänster för att optimera förhållandet mellan tjänster och kostnader. Skulle ni vilja göra några ändringar så pratar vi gärna med er leverantör åt er.

Fiber

Har ni fått fiber, men vet inte hur ni ska komma igång? Vi hjälper er med allt inklusive att välja leverantör, abbonemang, hastighet och utrustning som passar er abehov och önskemål. Vi är helt oberoende och ger er alltid konsultation utifrån de behov som ni beskriver för oss. Självklart hjälper vi er med installationen och konfigurationen så att när vi åker ifrån er så fungerar allt som det ska.

Ska man ha IP-telefoni? Ska man se på TV via fibern? Vilken hastighet behöver man egentligen? Vi konsulterar er gärna i frågor som dessa så att ni får precis de tjänsterna som ni behöver och vill ha, utan att betala för mycket för dem eller för tjänster som ni inte behöver.

Nätverk

Något som många tycker är omständligt och svårt är nätverk. Vilken typ av router ska man ha? Vilken hastighet behöver man i nätverket? Hur gör man för att dela filer mellan olika enheter i nätverket? Vi hjälper er gärna med detta. Vi har många års erfarenhet av att bygga, konfigurera och anpassa nätverk efter de behoven och önskemålen som finns.

Visste ni t.ex. att ni enkelt kan visa era semesterbilder från datorn på er smart-tv? Eller att ni kan streama Netflix på en tv utan internetuppkoppling? Vi hjälper er att komma igång med alla era favorittjänster och att göra livet lite lättare.

Smarta hem

Vi kan hjälpa er att komma igång med ert smarta hem som kan förenklare vardagen avsevärt för er. Styr belysning, hushållsapparater, motorvärmaren på bilen och mycket mer med hjälp av trådlösa fjärrkontroller, mobilen eller trådlösa strombrytare som kan placeras var som helst i ert hem.

Slipp besväret med att ändra tiden på timern till lampan i fönstret, gör det direkt i mobilen eller via datorn istället. Eller låt lampan tändas när det blir mörkt. Möjligheterna är oändliga och det kotar nog mindre än många tror att komma igång.

Datorer

Datorer kan verkligen gå oss på nerverna ibland. Precis när man tror att man har löst problemet så upptsår ett annat. Då kan det vara skönt att låta någon annan ta över och lösa problemen åt en. Det hjälper vi er gärna med. Vi har dessutom kunskapen, tålamodet och erfaranheten som krävs för att lösa alla olika utmaningar som kan uppstå med er dator.

Oavsett om det gäller att installera ett virusskydd, rensa bort onödiga program och filer, felsöka underliga betéenden eller installera er nya skrivare så hjälper vi er.

Letar ni efter en ny dator men har svårt att veta vad ni ska leta efter eller vad ni behöver när det gäller prestanda? Vi är oberoende konsulter som gärna hjälper er att hitta rätt produkter och tjänster för era behov och önskemål.

Backup

Idag finns hela våra liv digitalt. Därför är det också oerhört viktigt att man har en effektiv och väl fungerande backup som ser til att alla ens minnen är säkra, även om olyckan skulle vara framme. För att skydda sig på bästa sätt bör man ha en säkerhetskopia i en moln-tjänst. På så sätt är all information skyddad även om något så hemskt som att ert hem brinner ner skulle inträffa. Det man lider mest av i en sådan situation är alla minnen som förvinner, och ju mer vi kan säkra genom backup desto tryggare kan vi känna oss.

Vi har en egen molntjänst som vi kan erbjuda till ett mycket förmånligt pris till våra kunder. Även vi är noga med våra backup-system, så ert innehåll blir dessutom säkerhetskopierat ytterligare en gång hos oss. Allt för att ni verkligen ska kunna känna er trygga med att ert digitala liv är i säkra händer.

Felsökning

Datorer, TV-apparater, skrivare, nätverk, fjärrkontroller är bara ett fåtal exempel på saker vi har i hemmet som av olika anledningar kan sluta fungera som de ska eller slutar att fungera helt och hållet. När något sådant händer så är det inte alltid så lätt att veta hur man tar reda på vad som är fel och vad man behöver göra för att det ska fungera igen.

Vi har mångårig erfarenhet av felsökning av teknisk utrustning och hittar oftast felet snabbt och effektivt. Vi rekommenderar sedan lämplig åtgärd för att lösa problemet. Om det är aktuellt att byta ut produkten så hjälper vi er att hitta en lämplig ersättare och komma igång med den efter leverans.

Övrigt

Vi hjälper er såklart med mycket annat än det som står här ovan. Har ni ett problem med er tekniska utrustning eller behöver köpråd inför köp av ny utrustning så hjälper vi er. Behöver ni hjälp med installation, konfiguration och anpassning så hjälper vi er med det också. Välkomna att höra av er med just ert ärende.